Glavni sadržaj | Tražilica
Oktal Pharma d.o.o.

Milorada Jovanovića 11,
11147 Beograd, Republika Srbija
tel: +381 11 3467 100
tel: +381 11 3467 999
tel: +381 11 3467 032
fax: +381 11 3467 046
e-mail: office@oktal-pharma.rs

Oktal Pharma

Promo članci

Perut - neugodna i vidljiva

Suva i masna perut izazivaju veliku gnjavažu, ali na sreću postoje rešenja u obliku šampona i losiona koji dubinski deluju na izvor problema

Imate problema s kosom i kožom glave? Logično, jer vaša kosa ježiva iučestvuje u svakodnevnom životu, neprestano se nalazeći na udaru štetnih uticaja. Ona trpi i reaguje kao i vi. Umor, stres i nezdrava ishrana uzroci su vaših problema s kosom.
Jedan od vrlo čestih i iritirajućih problema vlasišta je perut. Perut se može opisati kao pojačano ljušćenje vlasišta, a najčešći uzrok ljušćenja je nadraživanje vlasišta povezano s pojavom mikroorganizama poznatih kao Pityrosporum ovale. Simptomatski gledano, razlikujemo suvu i masnu perut.
Suva perut obično pada na ramena odeće. Ljuske su male, lake, od bele do sivo-bele boje i često su uzrok svraba. Masna perut povezana je s pojačanim ljuštenjemkože glavei povećanom proizvodnjom loja. Vlasište je masno, kosa teška i izgleda masno. Ljuske peruti su veće, žućkaste i prianjaju uz vlasište. Uz njih se često javlja neugodan osećaj masnoće, svrab, aponekad i crvenilo.

Ducray savetuje...

Dermatolozi i farmaceuti iz centra Recherche des Laboratoires Dermatologiques Ducray napravili su paletu proizvoda za negu problematične kose i kože glave. Zahvaljujući rigoroznom sistemu kontrole, uz farmakološka i biofizička istraživanjakao i klinička testiranja, laboratorije Ducraygarantuju uspešnost i vrhunsko podnošenje svojih proizvoda. Nega kose šamponom Ducray predstavlja istinsko zadovoljstvo,posebno zbog njihovog delikatnog mirisa i lakog penjenja.
Ducray metoda primjene terapijskih šampona

  • primjenjivati dva puta nedeljno
  • ostaviti da deluje tri minuta
  • trajanjelečenja je šestnedelja

Selegel - šampon protiv suve peruti - Selegel sadrži selen disulfid koji uništava Pityrosporum ovale, čest uzrok prhuti, ali i ihtiol koji smanjuje iritaciju vlasišta. Već pri prvom pranju Selegel šampon uklanja suvu perut i, ako se redovno koristi, sprečava njen povratak.
Kertyol - šampon protiv masne peruti -efikasno uklanja ljuske sa masnog vlasišta. Sadrži kertiol, aktivni sastojak mineralnog porekla,baziran na destilatu prirodnog škriljca, koji sprečava nastanak peruti, smanjuje crvenilo i svrabkože glavekao i salicilnu kiselinu koja odlepljuje ljuske i olakšava njihovo iščešljavanje.

Koristiti kao dopunu...

Kako biste ojačali delovanje šampona protiv peruti, uz upotrebu terapijskih šampona dobro je koristiti i dodatne proizvode kao što je Kelual zinc losion. Utrljajte ga svaki dan u vlasište i ne ispirajte. Losion sadrži keluamid koji pospešuje ozdravljenje oštećene kože, smanjuje crvenilo, olakšava uklanjanje peruti i omogućava lakše raščešljavanje kose.
Posle šestnedelja upotrebe šampona Selegel ili Kertiol zajedno s Kelual zinc losionom, za održavanje dobrih rezultata tretmana upotrebite šampon Elution, koji aktivno štiti kožu glave.

Autor: Melita Smolek, dr. med., objavljeno u broju 57 (12/07)

(12.01.2009.)
^ na vrh stanice | Glavni sadržaj | Tražilica