Glavni sadržaj | Tražilica
Oktal Pharma d.o.o.

Milorada Jovanovića 11,
11147 Beograd, Republika Srbija
tel: +381 11 3467 100
tel: +381 11 3467 999
tel: +381 11 3467 032
fax: +381 11 3467 046
e-mail: office@oktal-pharma.rs

Oktal Pharma

Promo članci

Wellness za umornu kosu

Nije cilj samo rešiti se masne kose, nego i smanjiti iritaciju koja dovodi do pojačanog mašćenja kože glave


Imate problema s kosom i kožom glave? Logično, jer vaša je kosa živa i učestvuje u svakodnevnom životu, neprestano se nalazeći na udaru štetnih uticaja. Ona trpi i reaguje kao i vi na umor, stres, nepravilnu ishranu...
Jedan od naizgled samo estetskog problema je masna kosa, koja je posledica preteranog lučenja žlezda lojnica na koži glave. Masna kosa je teška, obešena i bez sjaja. Što je češće perete, brže se ponovno masti. Uz koren svake vlasi povezana je lojna žlezda koja, obično u manjim količinama, proizvodi loj, a njegova uloga je da hidratizuje i štiti kosu. Hormonalna neravnoteža, stres, zagađenost vazduha i jaki šamponi ubrzavaju taj mehanizam, pa se loj počinje da se stvara u prekomernim količinama, a kosa postaje masna. Pojačano lučenje loja može izazvati i širenje gljivice Pityrosporum ovale, jednog od glavnih uzročnika peruti.
Dakle, masna kosa znači i masna koža glave, pa je cilj tretmana ne samo odmašćivati kosu, nego i pokušati smanjiti iritaciju koja dovodi do pojačanog mašćenja vlasišta.

Dermatolozi i farmaceuti iz Istraživačkog centra dermatoloških laboratorija Ducray (Centre de Recherche des Laboratoires Dermatologiques Ducray) osmislili su paletu proizvoda za negu problematične kose i kože glave. Za svoje proizvode, razvijene zahvaljujući rigoroznom sistemu kontrole na koji se nadovezuju farmakološka i biofizička istraživanja kao i klinička testiranja, garantuju uspešnost i izvrsnu toleranciju. Zato nega kose šamponom Ducray predstavlja istinsko zadovoljstvo, posebno zbog njihovog delikatnog mirisa i lakog penjenja.

Prirodna zamka za loj

Argeal blagi krem šampon s glinom sadrži sedam posto bele gline, koja blago upija sav suvišni loj na kosi. Sadrži i manju količinu ekstrakta biljke Sabal Serrulata (plod malog palminog drveta koje raste u južnom delu SAD-a), koji smanjuje mašćenje direktnim delovanjem na lojne žlezde. Kremasta struktura omogućava nežno i kratkotrajno masiranje vlasišta uz postizanje maksimalnog delovanja, a vrlo blagi sastav čini ga pogodnim za često pranje.
Najbolji način za procenu efikasnosti Argeal šampona je merenje brzine ponovnog mašćenja kose, i to tako što se analizira indeks lipida 48 sati posle primene proizvoda. Mesec dana posle redovnog korišćenja Argeal šampona smanjuje se brzina ponovnog mašćenja, što je primetilo 89 posto korisnika.
Argeal šampon treba koristiti samostalno, svaki dan. Nanosi se na mokru kožu glave i kosu pomoću aplikatora i ostavi da deluje do tri minuta uz lagano masiranje vlasišta. Zatim ga treba isprati i postupak ponoviti.

Za dodatnu zaštitu osetljiive kože glave

Elution dermatološki šampon s aktivnom zaštitom za osjetljivu kožu glave pruža aktivnu zaštitu za prirodno osetljivu kožu glave ili kožu glave osetljive zbog oštećenja nastalih kao posledica spoljnih uticaja. Sadrži proteine obogaćene vitaminom B5, koji stvaraju prirodni zaštitni hidratantni sloj na površini temena i tako štite kosu od spoljnih štetnih uticaja. Elution se posebno preporučuje za prevenciju oštećenja nastalih kao posledica spoljnih štetnih uticaja i kao dodatni tretman posle upotrebe specijalnih šampona za masnu kosu.
Za bolji kozmetološki efekat i očuvanje sjaja i kvaliteta vaše kose, kombinujte ga s Argeal šamponom.

Autor: Melita Smolek, dr. med. objavljeno u broju 60 (06/08)

(16.06.2008.)
^ na vrh stanice | Glavni sadržaj | Tražilica