Glavni sadržaj | Tražilica
Oktal Pharma d.o.o.

Milorada Jovanovića 11,
11147 Beograd, Republika Srbija
tel: +381 11 3467 100
tel: +381 11 3467 999
tel: +381 11 3467 032
fax: +381 11 3467 046
e-mail: office@oktal-pharma.rs

Oktal Pharma

Promo članci

Nauka razume govor tela

ELANCYL Healthy Glow losion za osunčan izgled prvi je koji kožu tonira, podstiče obnavljanje ćelija i otkriva njen sjaj

Iako sve češće slušamo upozorenja stručnjaka o štetnosti preteranog izlaganja suncu zbog negativnog delovanja ultraljubičastog zračenja, preplanuli ten ostaje u trendu.
Žene u toku cele godine, posebno uoči leta i u toku letnih meseci, nastoje da postignu i održe osunčan izgled. Kako bi ostvarile svoj cilj, u toku godine posećuju solarijum, uprkos činjenici da delovanje UVA zraka, kojima su tamo izložene, uveliko podstiče starenje kože, a dugoročno gledano učestalo izlaganje može dovesti do nastanka malignih promena na koži.
Osobe sklonije prirodnom tamnjenju čekaju letne mesece kako bi sunčanjem postigle željeni preplanuli ten. U tom slučaju potrebno je pridržavati se određenih pravila: izbegavati boravak na suncu od 12 do 16 sati, kad je indeks ultraljubičastog zračenja najveći i koristiti kvalitetne dermokozmetičke proizvode s visokim zaštitnim faktorom.
Treća opcija za postizanje osunčanog izgleda je nanošenje preparata za samotamnjenje. Ti proizvodi sadrže DHA (dihidroksiaceton), aktivnu materiju koja reaguje sa belančevinama ćelije kože, koje zatim posle delovanja kiseonika iz vazduha poprimaju smeđu boju. Reč je o Maillardovoj reakciji. S obzirom na to da taj mehanizam ne uključuje stvaranje melanina, pigmenta kože koji je prirodna zaštita od sunca, uz preparate za samotamnjenje prilikom izlaganja suncu svakako je potrebno koristiti i sredstva sa zaštitnim faktorom kako koža ne bi izgorela.

Prvi koji obnavlja i ujedno tonira kožu 

Laboratorije Elancyl predstavljaju ELANCYL Healthy Glow losion za osunčan izgled. Ovaj proizvod za ulepšavanje i negu je prvi koji kožu obnavlja i tonira. Podstiče obnavljanje ćelija, zaglađuje kožu i otkriva njen sjaj. Redovnim nanošenjem, iz dana u dan, stvara se optimalna količina pigmenta i postiže jednoličan i osunčan ten. Fina svilenkasta tekstura losiona čini kožu baršunastom i posebno mekom na dodir. Zahvaljujući ELANCYL Healthy Glow losionu za osunčan izgled, koža je glatka, obnovljena i prirodno tonirana tu toku cele godine.

4d602564f615aa4b1784bf5c6e79beff_large Healthy.jpg

Savet za upotrebu: Za sve tipove kože. Ravnomerno naneti na suvu kožu. Oprati ruke posle upotrebe. Losion se brzo upija, pa je odevanje moguće odmah posle nanošenja.

Autor: Mihaela Vidiček, dipl. ing. prehrambene tehnologije / objavljeno u broju 72 (06/10)

(24.07.2010.)
^ na vrh stanice | Glavni sadržaj | Tražilica