Glavni sadržaj | Tražilica
Oktal Pharma d.o.o.

Milorada Jovanovića 11,
11147 Beograd, Republika Srbija
tel: +381 11 3467 100
tel: +381 11 3467 999
tel: +381 11 3467 032
fax: +381 11 3467 046
e-mail: office@oktal-pharma.rs

Oktal Pharma

Promo članci

Kad koža ne podnosi više ništa...

Nova linija sadrži samo dva proizvoda za higijenu i negu, a daje savršeno jasan i siguran odgovor na potrebe izrazito osetljive kože

Istraživanja su pokazala da u današnje vreme svaka treća osoba tvrdi da ima osetljivu kožu. Ipak, nekima je osetljivija od ostalih.

Kad koza ne podnosi  Tole exte56684ca2b5f6df77b211c060cddf0e0_large.jpg
Osetljivost kože zapravo je subjektivna stvar, a i nije kod svakoga jednaka. Znakovi koji se obično ispituju i nisu toliko vidljivi, jer koža izgleda normalno, možda je blago crvenkasta i neznatno se ljušti. Međutim, osetljivost se može oceniti objektivnim testovima. Najpopularniji test osetljivosti kože sastoji se od nanošenja razređenog rastvora kiseline iritirajućeg svojstva na kožu bočnih strana nosa. Ako vam koža nije osetljiva, nećete ništa osetiti. U suprotnom, osetićete peckanje. Merenjem stepena i trajanja peckanja dobija se rezultat koji pokazuje stepen osetljivosti kože. Na taj način možemo da merimo i efikasnost i podnošljivost dermokozmetičke nege namenjene osetljivoj koži: posle nekoliko nedelja tretmana osetljivost kože manje je izražena.
Prirodno osetljiva koža je fina, svetla, često suva, pomalo se ljušti na površini, pecka i napeta je, a s vremenom postaje crvena i svrbi. Uz sve to, reaguje i na najmanju sitnicu. Kapilari smešteni neposredno ispod kože su vidljivi, a koža lako crveni, što se naziva prolaznim crvenilom. Sklonost crvenilu karakteristična je za prirodno osetljivu kožu.
Kod nekih osoba koža reaguje samo ako se na nju deluje agresivno. Međutim, ako se štetna delovanja ponavljaju, mogu smanjiti prag osetljivosti, zbog čega koža počinje da reaguje i na najmanju sitnicu.

Klimatska dejstva - Dobro je poznato da sunce deluje agresivno. Osetljiva koža u načelu je svetla i loše reaguje na sunčeve zrake. Čak ako i dobro podnosi sunce, nije retkost da se njen prag podnošljivosti smanjuje tokom godina, zbog čega postaje osetljiva, lako crveni i zadobija opekotine pri svakom izlaganju suncu. Hladnoća i vetar menjaju zaštitni hidrolipidni sloj koji štiti površinu kože, pa ona postaje suva, iritirana i osetljiva.
Kozmetička sredstva - Sastojci proizvoda za čišćenje kože, poput alkalnih sapuna i sintetičkih deterdženata, mogu isušiti kožu i uzrokovati iritacije. Stoga se, ako imate osetljivu kožu, preporučuje korišćenje proizvoda za čišćenje i negu posebno prilagođenih osetljivoj koži.
Dermatološki tretmani - Piling, dermoabrazija, laserski tretmani agresija su na kožu i mogu izazvati snažnu reakciju.

Nekoliko stepena osetljivosti

Kad koza ne podnosi 1e56684ca2b5f6df77b211c060cddf0e0_large.jpgNepodnošenje kozmetičkih sredstava 

 

Kad koza ne podnosi 2e56684ca2b5f6df77b211c060cddf0e0_large.jpgKontaktni alergijski dermatitis

 

Kad koza ne podnosi 3e56684ca2b5f6df77b211c060cddf0e0_large.jpgEritrokuperoza 

Verovatno ste primetili da vaša koža pokazuje jaču ili slabiju osetljivost, koju uopšteno možemo stepenovati na sledeći način:

 

 

 

  • prvi stepen (osetljiva koža) - koža ponekad previše burno reaguje bez ikakvog očiglednog razloga. Ten je svetao, koža suva, tanka i lako crveni, izraženi su peckanje i zatezanje...
  • drugi stepen (netolerantna koža) - koža je sklona iritacijama. Podvrgnuta određenim agensima, postaje tako ranjiva da ju je gotovo nemoguće smiriti uobičajenom negom. Na najmanji nadražaj pecka, ljušti se i svrbi. Ne podnosi, ili više ne podnosi, jače izlaganje suncu i hladnoći, kao ni kozmetičke proizvode koji nisu savršeno prilagođeni ovom tipu kože.
  • treći stepen (izrazito osetljiva i alergijama sklona koža) - koža ovog stepena osetljivosti može prolaziti kroz teža razdoblja koja se odlikuju izrazitom osetljivošću i prolaznim burnim reakcijama, a mogu trajati danima ili nedeljama: koža je crvena, osetljiva, čak i bolna i više ništa ne podnosi.

Bez obzira na to kojem tipu pripada, koža s vremena na vreme može biti izrazito osetljiva i snažno reagovati na nadražaje. Ipak, bilo da je reč o osetljivoj, netolerantnoj ili alergijama sklonoj koži, ona zahteva posebnu pažnju i prilagođenu negu, uz koju će zaboraviti stanje nelagodnosti.

Nova generacija dermokozmetičke nege s nula posto konzervansa

Osetljiva, netolerantna ili alergijama sklona koža može prolaziti kroz razdoblje kada izrazito burno reaguje i ništa više ne podnosi. Upravo tada svaka materija može delovati agresivno na kožu i izazvati iritacije, čime će se stanje samo dodatno pogoršati.
Avene Tolerance extreme proizvodi u potpunosti odgovaraju zahtevima izrazito osetljive i alergijama sklone kože i prvi su dermokozmetički proizvodi na tržištu koji su sterilni i nemaju dodane konzervanse, parfeme i emulgatore. Smanjuju reaktivnost kože i rizik od iritacija i alergija tako da obnavljaju kožnu barijeru, čineći je  otpornijom na štetne spoljne uticaje.
Proizvodi Tolerance extreme stvoreni su s minimalnim brojem sastojaka visoke čistoće i odlične podnošljivosti, a bez dodatka materija koje iritiraju kožu. Visok sadržaj Avène termalne vode osigurava protivupalno, umirujuće i antiiritacijsko delovanje. Proizvodnja i pakovanje sprovode se u sterilnim uslovima kako bi se dobio čist i siguran proizvod.
I bez konzervansa, proizvodi ostaju sterilni - S obzirom na to da ne sadrže konzervanse, Tolerance extreme proizvodi ne mogu se čuvati u uobičajenoj ambalaži za kozmetičke proizvode, jer bi već posle nekoliko dana od otvaranja postojala mogućnost od ulaska mikroorganizama i posledične kontaminacije. Prvi put ovaj problem rešen je tehnološkom revolucijom kojom je omogućeno čuvanje proizvoda bez dodatka konzervansa.
Dispositif Exclusif Formule Intacte (DEFI) je jedinstven sistem ambalaže, koji je patentirala kompanija Pierre Fabre, a omogućava da proizvod ostane sterilan sve vreme njegove upotrebe, sprečavajući ulazak bakterija i stranih materija u ambalažu. Patentirani sistem zatvaranja omogućio je da sterilan proizvod  ostaje zaštićen od kontaminacije sve vreme upotrebe.
Avène Tolerance extreme je pravo rešenje za vašu kožu...

  • u slučaju nepodnošenja kozmetičkih preparata
  • kad je koža sklona alergijama
  • kod iritacija kože (crvenilo, zatezanje, bockanje)
  • posle medicinskih zahvata (laser, piling,...)

Ako osetljiva, netolerantna ili alergijama sklona koža prolazi kroz razdoblje kad ništa ne podnosi, linija Avène Tolerance extreme ponovno će omogućiti svakodnevnu higijenu i negu kože. Ova linija sadrži samo dva proizvoda za higijenu i negu, dakle savršeno jasan i siguran odgovor na potrebe izrazito osetljive kože. 
Avène Tolerance extreme losion za čišćenje - Formula nežne i blage teksture, koja sadrži samo šest sastojaka i ne zahteva ispiranje. Namenjena je za nežno čišćenje lica i očiju bez opasnosti od iritacije... Umiruje kožu i daje joj osećaj svežine.
Avène Tolerance extreme krema - Ova krema bogate teksture, koja sadrži samo devet sastojaka, posle nanošenja trenutno ostavlja prijatan osećaj. Dubinski hrani i vlaži kožu i pruža potrebnu zaštitu.

 

(26.07.2011.)
^ na vrh stanice | Glavni sadržaj | Tražilica