Glavni sadržaj | Tražilica
Oktal Pharma d.o.o.

Milorada Jovanovića 11,
11147 Beograd, Republika Srbija
tel: +381 11 3467 100
tel: +381 11 3467 999
tel: +381 11 3467 032
fax: +381 11 3467 046
e-mail: office@oktal-pharma.rs

Oktal Pharma

Promo članci

Ne crvenite se zbog svoje kože

Iz Laboratorija Avène stigla je inovacija – nova generacija proizvoda za negu osetljive kože sklone crvenilu na bazi ekstrakta veprine

Nismo li se svi barem jednom zacrveneli zbog nelagodnosti? Povremeno crvenjenje, koje i nije neka ozbiljna pojava, ipak može da opterećuje.
Crvenilo kože najčešće se javlja kod osoba svetle i mlečno bele puti (fototip I i II), u starosti od 30 do 50 godina, i u većem procentu pogađa žene. Najčešći razlog je povećana reaktivnost krvnih sudova u koži koji se šire i na najmanji nadražaj, pri čemu obrazi, čelo i celo lice naglo poprime grimiznu boju. Posle nekoliko minuta boja kože vraća se u normalu. Napadi crvenila najčešće su izazvani preteranom reakcijom na uobičajene situacije, kao što su žustra ili konfliktna rasprava, intervju za posao ili polaganje ispita.
Uobičajeni su simptomi i menopauze, a mogu biti izazvani i medicinskim lečenjem. Crvenilo može biti povezano i s promenama temperature okoline, što stimuliše dotok krvi u lice. Iznenadno crvenilo može se javiti i posle konzumiranja alkohola, prebrzo pojedenog obroka ili ga može izazvati određena vrsta hrane (začini, senf, itd.).

Povremeno crvenilo, međutim, može postati trajno, posebno na obrazima. Tada su na koži vidljivi kapilari, ali i bubuljice koji su vrlo slične onima koje se viđaju u slučajevima adolescentskih akni. Takve promene često prate i subjektivni simptomi, poput svraba, žarenja i zatezanja. Stres, hormonske promene, smetnje sa varenjem i izloženost suncu mogu pogoršati postojeće promene na koži.

Osobe sa povremenim ili trajnim crvenilom trebalo bi na najmanju moguću meru da svedu konzumaciju ljute, vruće i masne hrane, kao i alkoholnih pića, kako bi izbegle ili umanjile postojeće crvenilo kože.

Inovacija koja zadovoljava i najzahtevnije

Koža sklona crvenilu vrlo je osetljiva i zahteva svakodnevnu negu posebno prilagođenim dermokozmetičkim proizvodima sa aktivnim materijama koje će umiriti, zaštititi i normalizovati mikrocirkulaciju kože i smanjiti vidljivost proširenih kapilara i crvenila.
Kao specijalisti za osetljivu kožu, dermatološke laboratorije Avène razvile su novu generaciju Antirougeurs (antiruž) proizvoda za negu osetljive kože sklone crvenilu. Inovacija u tim proizvodima je ekstrakt veprine obogaćen saponinima koji ciljano deluje na mikrocirkulaciju kože, sprečava nastanak novih kapilara i deluje protivupalno. Zahvaljujući visokom udelu Avène termalne vode u svim Antirougeurs proizvodima, brzo umiruju osećaj peckanja, žarenja i zatezanja kože.

Nova Avène Antirougeurs linija proizvoda sastoji se od pet novih proizvoda koji u potpunosti zadovoljavaju potrebe osetljive kože sa povremenim i trajnim crvenilom.
Mleko.jpg

Antirougeurs fluid - svakodnevna higijena - Antirougeurs fluid nežno čisti i uklanja šminku, ostavljajući na koži ugodan osećaj svežine. Ograničenog je broja sastojaka radi optimalne podnošljivosti, čak i na iritiranoj koži. Bogat je Avène termalnom vodom, poznatoj po umirujućem, protivupalnom i antiiritacijskom delovanju. Zahvaljujući materijama koje štite kapilare i dekongestivnim aktivnim sastojcima, umanjuje osećaj zatezanja i žarenja, i sprečava crvenilo kože. Ne sadrži parabene i nežnog je mirisa. Koristi se svakodnevno, ujutro i uveče, u kombinaciji sa Avène termalnom vodom.
Antirougeurs  krema.jpgAntirougeurs emulzija.jpg

Antirougeurs JOUR krema i emulzija - svakodnevna nega - Antirougeurs JOUR krema i emulzija namenjene su regulaciji mikrocirkulacije kože i zaštiti osetljive kože od agresije izazvane klimom i suncem (sadrže faktor zaštite SPF 20). Bogate Avène termalnom vodom, koja umiruje i ublažava iritaciju, Antirougeurs JOUR krema i emulzija hidratizuju kožu, stimulišu mikrocirkulaciju i jačaju zidove krvnih sudova (uz pomoć novog ekstrakta veprine obogaćenog saponinima i hesperidin metil halkonom), tako da odvode nakupljenu tečnost iz tkiva (dekstran sulfat). Izuzetnog kozmetičkog kvaliteta, Antirougeurs JOUR krema i emulzija pružaju osetljivoj koži prijatan osećaj olakšanja. Nežnog su mirisa i lagano zeleno obojene. Ne sadrže parabene. Nanose se ujutro na prethodno dobro očišćenu kožu lica Antirougeurs fluidom. Svakodnevnom upotrebom smanjuju reaktivnost kože i vidljivost crvenila.
Antirougeurs FORT.jpg

Antirougeurs FORT koncentrat - intenzivni tretman - Antirougeurs FORT koncentrat namenjen je nezi osetljive kože sa proširenim kapilarima i trajno prisutnim crvenilom. Sadrži visok udeo ekstrakta veprine obogaćenog saponinima koji jača zidove krvnih sudova, sprečava nastanak novih kapilara i normalizuje mikrocirkulaciju kože. Primenjuje se samostalno ili u kombinaciji sa lokalnom terapijom, kao i pre i posle korektivnog tretmana. Tokom intenzivnog tretmana u trajanju od tri meseca smanjuje vidljivost proširenih kapilara i crvenila kože. Ne sadrži parabene i parfeme. Nanosi se ujutro i/ili uveče na crvena područja lica.
Antirougeurs MASKA .jpg

Antirougeurs CALM maska - S.O.S. nega - Služi za dodatnu negu osetljive kože sklone crvenilu kod akutnih iritacijskih faza praćenih osećajem zatezanja, peckanja i žarenja, kao i posle korektivnog tretmana. Antirougeurs CALM maska, zahvaljujući jedinstvenom sastavu i gelastoj teksturi, pruža trenutni učinak hlađenja kože, umiruje osećaj zatezanja, peckanja i žarenja. Sadrži sukralfat, koji ubrzava proces zaceljivanja kože posle korektivnih tretmana. Ne sadrži parabene ni parfeme. Nanosi se po potrebi.
__________________________

LEKOVITOST SKRIVENA POD ZEMLJOM

Veprina (Ruscus aculeatus, L.) je trajni zimzeleni polugrm, koji naraste od 30 do 90 cm. Stabljika je drvenasta, jako razgranata, obrasla nepravilnim listovima koji su prema vrhu zašiljeni i bodljikavi. Biljka cveta u rano proleće sitnim i neuglednim zelenkasto-belim cvetićima. Plodovi su loptaste bobice lepe, crvene boje, promera oko jedan centimetar, koje često ostaju na biljci i u toku zime. Veprinu nalazimo po šumama i šikarama, na južnim toplim obroncima planina, kao i na suvim i kamenitim mestima.
Lekovita svojstva veprine poznata su od davnina, o čemu svedoči i podatak da je o njenoj upotrebi pisao Plinije već u prvom veku naše ere. Vrlo veliki udeo lekovitih materija veprine nalazi se u podzemnom delu biljke - rizomima - koji su se u početku upotrebljavali kao diuretik, a kasnije se otkrilo da, zahvaljujući aktivnim saponinima, imaju vazokonstrikcijsko delovanje (skupljaju krvne sudove). Stoga se koriste u tretiranju venskih poremećaja cirkulacije.

Autor: Ivana Burulic, dipl. ing. prehrambene tehnologije / objavljeno u broju 82 (02/12)

(09.03.2012.)
^ na vrh stanice | Glavni sadržaj | Tražilica