Glavni sadržaj | Tražilica
Oktal Pharma d.o.o.

Milorada Jovanovića 11,
11147 Beograd, Republika Srbija
tel: +381 11 3467 100
tel: +381 11 3467 999
tel: +381 11 3467 032
fax: +381 11 3467 046
e-mail: office@oktal-pharma.rs

Oktal Pharma

Promo članci

Čista i uredna kosa u tren oka

Klorane suvi šamponi dobili su kultni status u apotekama zahvaljujući visokom kvalitetu, odličnim tehnološkim svojstvima i izvornoj formuli

Seborejom nazivamo proces izlučivanja sebuma (loja) putem lojnih žlezda. Loj ima važnu fiziološku ulogu u zaštiti kose od spoljnih štetnih uticaja i pomaže očuvanju lepote, sjaja, savitljivosti i snage kose.

Kada zbog unutrašnje neravnoteže ili spoljnih štetnih uticaja, lojne žlezde proizvode loj u velikim količinama, vlasište i kosa postaju masni i razvija se stanje koje nazivamo hiperseboreja. Vlasište počinje da izgleda masno, jer se loj raspoređuje i po vlasima koje se međusobno lepe tako da  kosa gubi volumen, postaje teška i otežano se stilizuje.

Revolucija 1972. - suvo pranje kose
 
Laboratorije Klorane 1972. uvele su revolucionarni pristup nezi kose ponudivši prvi put mogućnost smanjenja učestalosti pranja kose i primene tečnih šampona. Istovremeno su omogućili održavanje kose čistom, a frizure savršeno stilizovanom, i to bez vode.
To vrlo domišljato i praktično rešenje proizašlo je iz patentirane tehnologije i jedinstvene stručnosti Laboratorija Klorane. Rođeni su Klorane suvi šamponi, proizvod koji morate imati - za masnu kosu, obojenu kosu, iritirano vlasište... ili za uštedu vremena. Klorane suvi šamponi dobili su kultni status u apotekama zahvaljujući visokom kvalitetu, odličnim tehnološkim svojstvima i izvornoj formuli. Da je to tako, potvrđuje i podatak da se danas u svetu proda jedan takav šampon svakih 30 sekundi.

Dve formule

suvi samponi b86a63c6a6c60d5f819ec0d826cb7276_large.jpg

Klorane suvi šamponi sadrže prirodne apsorbirajuće čestice koje upijaju masnoću i nečistoće tako da kosu ostavljaju čistom i elastičnom. Razvijene su dve formule: prva sadrži ekstrakt koprive, a druga ekstrakt zobenog mleka.
Klorane suvi šampon sa koprivom (150 ml) - namenjen je osobama sa masnom kosom. Njegovom primenom smanjuje se učestalost pranja kose tečnim šamponom.
Klorane suvi šampon sa zobenim mlekom (150 ml) - idealan je za korišćenje u trenucima žurbe i na putovanju. Jako ga cene istaknuti frizeri, kao tajnu za oblikovanje, kroćenje, volumen i zaštitu kose.

Zob 44394d3f65e060b171e68dc1c5b3cef7_large.jpg

Čista i uredna kosa u tren oka...

U nastavku donosimo najčešće razloge za primenu šampona za suvo pranje kose i njihove učinke u pojedinim situacijama.
Za smanjenje učestalosti pranja kose
•    masna kosa - apsorpcija viška sebuma između dva pranja
•    obojena kosa - očuvanje boje
•    nadraženo vlasište - smanjenje primjene deterdženata
•    četkanje kose - produženje učinka (zaglađenost kose).
U specifičnim situacijama
•    trudnice - za čistu kosu u svakom trenutku
•    putovanje - čista kosa bez primene vode
•    nedostatak vremena - čista kosa u samo dva minuta
•    hospitalizirane osobe - čista kosa i kad ju je nemoguće oprati.

Autor: Mihaela Vidiček, dipl. ing. prehrambene tehnologije / objavljeno u broju 93 (06/14)

(17.06.2014.)
^ na vrh stanice | Glavni sadržaj | Tražilica