Glavni sadržaj | Tražilica
Oktal Pharma d.o.o.

Milorada Jovanovića 11,
11147 Beograd, Republika Srbija
tel: +381 11 3467 100
tel: +381 11 3467 999
tel: +381 11 3467 032
fax: +381 11 3467 046
e-mail: office@oktal-pharma.rs

Oktal Pharma

Promo članci

ELANCYL - Koncentrat Lipo-Réducteur

Intenzivno uklanja celulit i stanjuje masne potkožne slojeve.
Samo jednom, jutarnjom primenom, osigurava 24-časovno delovanje. Prvi rezultati vidljivi već za 14 dana!

Primenom Elancyl Koncentrata Lipo-Réducteur samo jednom dnevno, ujutro, osigurano je delovanje u najprikladnijem delu dana zbog programiranog otpuštanja aktivnih sastojaka. Zanimljiv u svojoj bočici za doziranje, Elancyl Koncentrat Lipo-Réducteur privući će vašu pažnju zahvaljujući jednostavnoj metodi upotrebe i izuzetnom delovanju. Na rezultate ne treba da čekate. Ispitivanje je pokazalo da se posle 14 dana svakodnevne upotrebe kod 81 posto žena izglađuje koža poput pomorandžine kore i povećava njena čvrstoća, a obim bedara smanjuje se do 2,9 cm.

Delovanje u skladu sa bioritmom

Poput svih elemenata koji čine telo, masne ćelije i celulitno tkivo podložni su biološkim ritmovima. Ujutru su energetske potrebe vrlo visoke. Telo izlučuje visoke količine energizirajućih molekula (kortizol i kateholamini). Posle otpuštanja ti molekuli olakšavaju otpuštanje masnoća iz masnih ćelija, što se naziva lipoliza. U toku noći, kada telo koristi manje energije, masna ćelija skladišti energiju, zadržavajući glukozu koja nije iskorišćena i čuva je u obliku triglicerida. Taj mehanizam naziva se skladištenje masnoća ili lipogeneza.

 Najnovije dostignuće iz Laboratorije Elancyl je Elancyl Koncentrat Lipo-Réducteur koji u istoj formuli sadrži:

  • Dnevne aktivne sastojke koji se oslobađaju čim se proizvod stavi na kožu.
  • Noćne aktivne sastojke zatvorene u silikonskim mikrokapsulama koje se zadržavaju u površinskim slojevima kože kako bi kasnije stigle do ciljnih ćelija. Tako se prodiranje odlaže nekoliko sati. Aktivni sastojci ispuštaju se nakon završenog kretanja.

Prednost je očigledna - posle jedne primene, ujutru, hronoprogramirani proizvod deluje u pravo vreme, u skladu s bioritmom masnih ćelija.

24-časovni mehanizam

Odmah nakon primene hidroalkoholna faza Elancyl Koncentrata Lipo-Réducteur otpušta kofein, čije je prodiranje poboljšano efektom pilinga (peelinga) TEA salicilata i nosilaca PEG estara. Noćni sastojci u silikonskim mikrokapsulama zadržavaju se u površinskim slojevima kože i polako prodiru u dublje slojeve kako bi u toku noći doveli aktivne sastojke efikasne protiv skladištenja masti (florizin) i glikacije (HMC) kao i  za izlučivanje (pilosela).
Ovaj hronoprogramirani sastav deluje u savršenoj harmoniji sa bioritmom masnih ćelija i masnog tkiva, dovodeći aktivne sastojke u optimalnim trenucima u toku dana, i to nakon samo jedne primene - ujutro.
Izgled tube, odnosno bočice od 100 ml za dvonedeljni tretman takođe će privući pažnju. Zahvaljujući praktčnom dozatoru, može se istisnuti tačno određena količina proizvoda. Mirisni, osvežavajući zeleni gel klizi niz kožu ne ostavljajući nikakve tragove pa se možete obući odmah posle upotrebe.
Preporuka - Nanesite jednu dozu Elancyl Koncentrata Lipo-Réducteur ujutro, tj. stisnite jednom dozator na svako područje koje hoćete da tretirate. Ispitivanje je pokazalo da je proizvod hipoalergijski.

Ispitivanja su pokazala...

Sprovedena su dva tipa ispitivanja koja su vrednovala efikasnost, lakoću i udobnost upotrebe proizvoda kao i  njegove kozmetičke kvalitete.

I. Biometrološka procena

Cilj ispitivanja bio je ocena efikasnosti proizvoda Elancyl Koncentrata Lipo-Réducteur merenjem obima bedra (u cm) kao i  ultrazvučnim merenjem debljine potkožnog masnog tkiva. Učestvovale su 63 žene (od 18 do 45 godina) koje su 28 dana stavljale proizvod na jedno bedro. Drugo bedro se nije tretiralo zbog kontrole.

  • Merenje obima bedra (u cm)
    Rezultat: posle 14 dana svakodnevne upotrebe Elancyl Koncentrata Lipo-Réducteur u 70 posto slučajeva postignuto je smanjenje obima bedra do 2,9 cm. Nakon 28 dana svakodnevne upotrebe rezultati su se poboljšali, a nabolji je iznosio 3,7 cm.
  • Merenje debljine potkožnog masnog tkiva.
    Rezultat: posle 14 dana tretmana smanjenje je iznosilo do 14,4 posto (za razliku od netretiranog bedra).

II. Ispitivanje upotrebe

U toku ispitivanja 148 žena starosti od 18 do 65 godina, mogle su se proceniti  karakteristike delovanja kao i kozmetička svojstva Elancyl Koncentrata Lipo-Réducteur.

Rezultati:

Posle prve primene ocenjeno je da je koža:
glatkija 93%
gipkija 91%
zategnutija 77%
čvršća 66%

Rezultati su potvrđeni:


Nakon 14 danaNakon 28 dana
glatkija 81%86%
čvršća 81%85%
mekša 84%88%
gipkija 79%81%
zategnutija 79%86%

Zaključak:
E
lancyl Koncentrat Lipo-Réducteur nije privukao samo svojim izgledom, kozmetičkim svojstavima i lakoćom primene, nego pre svega zbog postignutih rezultata - brzo poboljšanje celulitom ugroženih područja i kvaliteta kože.
81 posto žena koje su ga isprobale smatrale su ga boljim od svog uobičajenog anticelulitnog proizvoda.

Autor: Melita Škvorc, dr. med.
(12.05.2005.)
^ na vrh stanice | Glavni sadržaj | Tražilica