Glavni sadržaj | Tražilica

Oktal Pharma

Opširnije o proizvodu

Multi-Gyn® Actigel

Multi-Gyn® Actigel

Aktivni gel za vaginalnu sluzokožu koji sprečava bakterijske vaginoze i ublažava ostale vaginalne smetnje

PRE SVAKE UPOTREBE MULTI-GYN actigela PAŽLJIVO PROČITAJTE KOMPLETNO UPUTSTVO I SAČUVAJTE GA.

MULTI-GYN ACTIGEL SPREČAVA I LEČI VAGINALNE NEUGODNOSTI 

 • sprečava i leči bakterijsku vaginozu (BV)
 • smanjuje neprijatan miris i sekret
 • ima trenutno umirujuće delovanje na svrab i iritacije
 • direktno ublažava vaginalne tegobe
 • optimizuje vaginalnu floru i stanje tkiva
 • suzbija gljivične infekcije
 • prirodan i bezbedan

Kako  Multi-Gyn Actigel DELUJE

Actigel sadrži patentirani 2QR-kompleks. Ovaj prirodni sastojak dobija se iz lekovitog bilja, a čine bio-aktivni polisaharidi. Ima jedinstvenu moć da blokira prianjanje štetnih bakterija i da ih na taj način efikasno neutrališe.
Ovaj prirodni mehanizam blokade potpuno je bezbedan i nije štetan jer se na zasniva na delovanju toksičnih supstanci ili jakih hemijskih agensa, tako da nema neželjene efekte.

Osim glavnog delovanja da blokira štetne mikroorganizme, Multi-Gyn Actigel potpomaže prirodni sistem obnavljanja tkiva i sluzokože. Trenutno uspostavlja optimalnu kiselost vaginalne sredine (pH vrednost).
Stimulišući razvoj korisnih laktobacila (bakterija mlečne kiseline) Multi-Gyn Actigel stvara optimalnu prirodnu floru koja sprečava pojavu neugodnosti.

Uputstvo za upotrebu

Multi-Gyn Actigel možete koristiti kad god je to potrebno, svaki put kada osetite neugodnost, kao što su svrab, osetljivost ili iritacije, ili želite da ih sprečite.

 

 • Za lečenje bakterijske vaginoze (BV) praćene pojačanim sekretom i/ili neprijatnim mirisom, nanositi gel u vaginu najmanje dva puta dnevno u dovoljnoj količini, najmanje 5 dana.
 • Za sprečavanje pojačanog sekreta, neprijatnog mirisa i pratećih tegoba ili tretiranje gljivičnih infekcija, dovoljno je gel aplikovati svaka 3 dana. Češća primena pojačava efikasnost delovanja. Savetuje se primena uveče, pre spavanja. Polni odnos bez zaštite utiče na kiselost vaginalne sredine (pH). Multi-Gyn Actigel nanesite u roku od 8 sati nakon polnog odnosa radi uspostavljanja optimalne pH vrednosti vaginalne sredine, sprečavanja bujanja štetnih bakterija i neprijatnog mirisa.
 • Kod vaginalnih neugodnosti, kao što su svrab, iritacije, osetljivost, crvenilo i bol, aplikovati Mutli-Gyn Actigel u dovoljnoj količini, najmanje jednom dnevno ili kad god je potrebno ublažiti neugodnosti.

Napomena

Posle nanošenja gela možete osetiti pečenje. To je normalno, a  ono nestaje posle nekoliko minuta. Multi-Gyn Actigel je potpuno bezbedan i nema ograničenja u pogledu upotrebe. Možete ga koristiti zajedno sa lekovima bez ikakvih problema.

U slučaju da tegobe ne prestanu ili se ponavljaju, potrebno je da se obratite lekaru.

Multi-Gyn Actigel ne treba upotrebljavati duže od 30 uzastopnih dana, da bi vaginalna flora mogla samostalno da se obnovi.

MULTI-GYN ACTIGEL SADRŽI SAMO PRIRODNE SASTOJKE

Multi-Gyn Actigel je prirodan proizvod zasnovan na 2QR-kompleksu. 

Multi-Gyn ne sadrži parfeme, sastojke životinjskog porekla, nadražljive hemikalije, konzervanse niti hormone, bezbedan je i neškodljiv. Ne utiče na kondome. 

Sastojci

unakrsni polimer galaktoarabinana i poliglukuronske kiseline*, ksantan guma, glicerin, kaprilil glikol. pH 4.1.
* 2QR-kompleks: patentirani bio-aktivni polisaharidi.

Alergije na sastojke Multi-Gyn Actigela su veoma retke. Ukoliko postoji sumnja, nanesite malu količinu gela na unutrašnjost ruke. Ukoliko se pojavi crvena tačka koja svrbi, ne savetuje se upotreba Multi-Gyn Actigela. 

NeželjenA dejstva

Multi-Gyn Actigel stvara optimalnu kiselost u vaginalnoj sredini. Reakcija sperme je alkalna, tako da Multi-Gyn Actigela može umanjiti aktivnost spermatozoida. Zbog toga, Multi-Gyn Actigel ne treba primenjivati nekoliko sati pre i posle odnosa, ukoliko želite da zatrudnite.
Nisu poznata druga neželjena dejstva.

Interakcije sa lekovima

Ne postoje nikakve interakcije prilikom paralelne primene Multi-Gyn Actigela i lekova.

Trudnoća i dojenje

Multi-Gyn Actigel je bezbedan za primenu i tokom trudnoće i dojenja.

Čuvanje

Čuvajte Multi-Gyn Actigel između 10oC i 25oC (sobna temperatura).

Gel u boji

Boja bio-aktivnog gela može malo varirati, od bezbojne do tamno žuto-braon. To je zbog glavnog aktivnog sastojka,  2QR-kompleksa, koji je potpuno prirodan i zbog toga može malo varirati u boji. Ovo nema uticaja na efikasnost i bezbednost proizvoda.

Način upotrebe

 

 • Spoljna primena

Ako imate  tegobe u spoljašnjoj intimnoj regiji (vulva) Multi-Gyn Actigel možete naneti prstom (prethodno uvek dobro operite ruke). 

 

1. Skinite zatvarač sa tube. Spoljašnjom stranom zatvarača probušite foliju na tubi pre prve upotrebe.
2. Tubu držite u jednoj ruci, a kažiprst druge ruke približite tubi kako je prikazano na slici. Lagano stisnite tubu i pritiskajte sve dok ne istisnete dovoljnu količinu gela na prst, kao što je prikazano na slici.
3. Količina istisnutog gela na kažiprstu treba da bude barem veličine vrha prsta (2 ml).
4. Nanesite gel na spoljašnji deo intimne regije.

 

 

 • Unutrašnja primena

Za primenu gela u unutrašnjem delu intimne regije može se koristiti specijalni aplikator, koji se nalazi u kutiji i zavrće se na tubu. Pomoću aplikatora gel možete naneti u vaginu tako da duže deluje. Posle upotrebe aplikator možete ostaviti na tubi, isprati ga toplom vodom i zatim staviti poklopac na njega. Ako gel nanosite prstom, dobro operite ruke i na kažiprst istisnite barem količinu koja odgovara veličini vrha prsta, a prst zatim uvucite u vaginu.

 

1. Skinite zatvarač sa tube. Spoljašnjom stranom zatvarača probušite foliju na tubi pre prve upotrebe.
2. Na tubu zavrnite specijalni aplikator koji se nalazi u kutiji.
3. Skinite čep sa aplikatora.
4. Tubu držite jednom rukom i polako je pritiskajte dok gel ne počne da izlazi iz aplikatora. Tada ste sigurni da je aplikator napunjen gelom i spreman za upotrebu. Laganim pritiskanjem tube proverite kolika količina gela izlazi iz aplikatora. Potrebna vam je količina koja odgovara barem veličini vrha prsta (2 ml).
5. Aplikator koji je pričvršćen za tubu stavite u vaginu kako je prikazano na slici. Vagina je duga 7-8 cm, što odgovara dužini kažiprsta žene. Aplikator je otprilike iste dužine kao i kažiprst tako da ne može da povredi cerviks (grlić materice). 
6. Lagano pritisnite tubu. Potrebna vam je količina koja odgovara veličini vrha prsta iako ne postoje ograničenja u pogledu količine niti je opasno ukoliko istiniste veću količinu gela.
7. Posle upotrebe aplikator možete ostaviti na tubi i isprati toplom vodom.
8. Stavite čep na aplikator.

  
OPŠTE  informacije

Neugodnosti u Intimnoj regiji su mnogo češće nego što se misli. Mnoge žene prepoznaće ovu vrstu neugodnosti: iritacije, bol, osećaj pečenja, neprijatan miris ili pojačan sekret, osetljivost tokom seksualnog odnosa ili nakon njega, iritirane usne (labija) i svrab.
Svrab, osećaj pečenja ili iritacije često se pogoršavaju zbog nošenja uzane odeće, vlažnih dnevnih uložaka ili higijenskih uložaka. Multi-Gyn Actigel je efikasno i prirodno rešenje za sve takve neugodnosti u intimnoj regiji.

Bakterijska vaginoza

Šta je bakterijska vaginoza?

Bakterijska vaginozaje poremećaj, odnosno disbalans u vaginalnoj sredini prouzrokovan bakterijama.
U vagini se inače nalazi mnogo "korisnih" bakterija – laktobacila, kao i nekoliko drugih vrsta bakterija, kao što su kokoidne bakterije. Laktobacili su odgovorni za zdravu kiselost vaginalne sredine u kojoj kokoidne bakterije teško uspevaju. Smanjenje kiselosti vaginalne sredine i prisustvo kokoidnih bakterija u velikom broju naziva se "bakterijska vaginoza".

Kako da znam da imam bakterijsku vaginozu?

Primetićete drugačiji vaginalni secret, koji može biti proziran ili obojen i pojačan. Najčešće ima miris na ribu, naročito posle polnog odnosa bez zaštite. Često možete osetiti vaginalne neugodnosti, kao što su svrab, iritacije, osetljivost, crvenilo i bol. Neke žene imaju bakterijsku vaginozu, a nemaju nikakve simptome. Kiselost vaginalne sredine je tada poremećena: pH > 5

Ako je to infekcija, da li sam je dobila od nekoga?

Ne, ukoliko primenjujete normalnu higijenu. Bakterijska vaginoza je prekomerni rast bakterija koje su često prisutne u vagini zbog blizine anusa. Iako su češća pojava kod seksualno aktivnih žena, mogu se javiti i kod žena koje nisu seksualno aktivne.

Da li je treba lečiti?

Da. Bakterijska vaginoza jeste nepoželjna vaginalna flora. Ako se ne leči, bakterije mogu prodreti u matericu i prouzrokovati ozbiljne probleme. Lečenje je naročito važno za trudnice. Naravno, uvek je bolje sprečiti nego lečiti. 

Gljivice

Šta su gljivice?

Gljivice (fungus) imaju 2 faze: fazu spora koja ne prouzrokuje probleme i končastu fazu koja može prouzrokovati probleme. I gljivicama je, baš kao i laktobacilima, za rast potreban ćelijski šećer tako da se oni međusobno bore za ovaj izvor hrane. Prema tome, gljivice se uglavnom nalaze u vaginalnoj sredini koja ima normalnu (optimalnu) kiselost.

Kako da znam da imam gljivice?

Obično ćete primetiti sekret bez mirisa, bele boje, nalik na mladi sir i osetiti vaginalne neugodnosti, kao što su svrab, iritacije, oseljtivost, crvenilo i bol.

Ako je to infekcija, da li sam je dobila od nekoga?

Ne mora da znači. Gljivice su često nezvani gost. Međutim, ako se ovakve infekcije ponavljaju, može se dogoditi da je Vaš partner izvor. Rekurentne gljivične infekcije često se javljaju kod dijabetičara zbog povećane količine šećera, izvora hrane za gljivice. Slaba otpornost na gljivične infekcije je takođe primećena u čitavim porodicama tako da se one vezuju i za genetski faktor.

Da li ih treba lečiti?

Za razliku od bakterijske vaginoze, gljivice nisu tako opasna vaginalna infekcija ali su prilična smetnja i utiču na kvalitet života. Ako imate tegobe zbog ovakvih infekcija, indikovano je lečenje posebnim lekovima – antimikoticima. Naravno, prevencija je uvek najbolje rešenje.

PAKOVANJE

Tuba sa aplikatorom, 50ml gela

Broj i datum rešenja o stavljanju medicinskog sredstva u promet

515-02-00586-14-001 od 10.06.2014.

CE0482

http://www.multi-gyn.rs/multi-gyn-actigel.html

http://blog.multi-gyn.rs/blog-0/ 

^ na vrh stanice | Glavni sadržaj | Tražilica