Glavni sadržaj | Tražilica

Oktal Pharma

Opširnije o proizvodu

Eva/qu®

Eva/qu® supozitorije za čišćenje-efervescentne-fiziološki stimulans

Eva7f83096f93d9f1118f0a2fe7d960a9a2_large.jpg

Eliminacija nakupljene stolice iz rektalne ampule.
Korisne za oporavak normalnih navika u pražnjenju creva

Konstipacija

U toku konstipacije stolica je tvrda, a pražnjenje je otežano ili se obavlja manje od tri puta nedeljno. Ovakvo stanje stvara osećaj težine i jedan je od uzroka brojnih bolesti i poremećaja.
Produženo stanje konstipacije, koje se ne leči, može uzrokovati fizičke i mentalne iritacije, glavobolju i abdominalni bol, probleme sa kožom, crevnu okluziju, hemoroide i ragade (fisure na koži).
Konstipacija najčešće rezultuje akumuliranjem i neizbacivanjem stolice, u donjim delovima creva (u tzv. rektalnoj ampuli), a posebno kada je refleks pražnjenja oslabljen.

Oslobađanje i evakuacija

Konstipaciju povezanu sa blokadom fecesa treba lečiti sredstvima koja deluju lokalno. Delovanjem efervescentnog stimulansa.  Eva/qu®  supozitorije otvaraju čep koji je formirala stolica u rektalnoj ampuli i podržavaju brzu i blagu evakuaciju.

Eva/qu®  supozitorije deluju isključivo lokalno i ne sadrže laksativne sastojke koji, ukoliko ih organizam resorbuje, mogu dovesti do neželjenih sporednih dejstava, kao što su ozbiljna dehidratacija, disbalans elektrolita, kolitis indukovan laksansima itd.

Eva/qu® supozitorije ne stvaraju zavisnost. Treba ih primeniti jedino u slučaju potrebe.

Svojstva
Posle stavljanja, Eva/qu®  supozitorija se rastvara u rektumu  i za 3-4 minuta oslobađa se veliki broj šumećih mehurića koji pritiskaju i masiraju zidove rektuma. Otopljena supozitorija omekšava stvrdnutu stolicu. Efervescentni nadražaj pomaže odvajanje, brzu i zadovoljavajuću evakuaciju.
Supozitorije se mogu primenjivati duže vreme da bi se održao i obnovio usporeni mehanizam pražnjenja.

Indikacije
Upotreba  Eva/qu®  supozitorija uvek je indikovana kod svih oblika čestih konstipacija, i habitualnih (koji su posledica loših navika) i hroničnih.
Zbog svoje efikasnosti i delikatnog lokalnog fiziolškog dejstva, kao i zbog sastava koji ne iritira i supstanci koje se ne resorbuju, supozitorije se preporučuju u toku trudnoće i dojenja, za nepokretne i hendikepirane pacijente, za starije i osobe sa neurološkim oboljenjima.
Eva/qu®  supozitorije se primenjuju za pražnjenje creva pre operacije ili dijagnostičkih procedura (npr. kod hirurških, gastroenteroloških i uroloških ispitivanja, ultrazvuka prostate i rektoskopije).
Izuzetno su korisne na putovanjima, kada se može desiti neočekivana konstipacija, a neophodno je brzo i efikasno pražnjenje.
Izuzetno su pogodne kada je potreban izbor: gde i kada obaviti svoje potrebe, van neudobnih toaleta u kancelariji, restoranu, aerodromu, vozu.
Preventivno delovanje: korisno je primeniti preventivne mere u cilju čišćenja rektuma od ostataka stolice.  Rektalna higijena može sprečiti upale, ragade, hemoroide i neoplazije.

Kontraindikacije
Nisu poznate, uključujući  učestalu i produženu primenu, kao i prisustvo hemoroida i lokalnih fisura. Supozitorije se sastoje od prirodnih i netoksičnih komponenata (natrijum bikarbonata i kalijum bitartarata) koji ulaze u sastav proizvoda za ishranu. Polietilenglikol, koji ima ulogu podloge i nosača, potpuno je inertna, netoksična i za kožu nenadražujuća supstanca, koja se ne resorbuje u organizam.

Način primene
Izvadite supozitoriju iz hermetičkog pakovanja i umetnite je u anus (otvor pozadi). Uvlačenje je lakše ako se supozitorija prethodno pokvasi vodom. Ukoliko korisnik pati od lezija ili hemoroida, preporučuje se prethodno podmazivanje (lubrikacija) vazelinom, suncokretovim ili maslinovim uljem.
Supozitorija obično dovodi do pokretanja creva u toku nekoliko minuta. Važno je dozvoliti da delovanje bude potpuno.  
Preporučuje se korisniku da zadrži supozitoriju u rektumu što je duže moguće  i pored očiglednog nadražaja, u stanju kretanja pre nego u sedećem ili ležećem položaju.

Upozorenje
Eva/qu®  supozitorije namenjene su odraslim osobama i ne preporučuju se deci ispod 12 godina. Stavite jednu ili više supozitorija u rektum za svaki tretman. Osećaj delimičnog pražnjenja ili blago pečenje u rektumu ne treba da brine jer brzo nestaje.

Sastav
Natrijum bikarbonat, kalijum bitartarat, voda,  polietilenglikol

Eva/qu® supozitorije nisu lek. To je prirodan, efikasan proizvod, koji se dobro podnosi, i koji vraća normalne navike u pražnjenju creva zahvaljujući svom fiziološkom delovanju.
Medicinsko sredstvo sa CE znakom

Proizvođač
So.Se. PHARM S.r.l.
Via dei Castelli Romani, 22-00040 Pomezia (Rome) Italy


Nosilac dozvole i distributer

Oktal Pharma d.o.o. Beograd, Dušana Dude Timotijevića   9, Beograd, 11050  Beograd   22, PAK  149305, Republika Srbija

Broj rešenja o upisu medicinskog sredstva u Registar  medicinskih sredstava

515-02-00014-14-001

^ na vrh stanice | Glavni sadržaj | Tražilica