Glavni sadržaj | Tražilica

Oktal Pharma

Opširnije o zastupstvu Mentholatum

Mentholatum

Istorijski tragovi - Počeci kompanije MENTHOLATUM datiraju iz 1800. godine u Kanzasu (SAD), kada je Albert Alexander Hyde srećnim slučajem započeo proizvodnju sapuna i kreme za brijanje. Vrlo brzo predstavio je i Mentholatum mast, proizvod napravljen kombinacijom mentola (Menthol) i naftnog želea (Petrolatum Jelly), a iz koje je nastao i današnji naziv kompanije.

Poslovni program

Kompanija MENTHOLATUM u današnje vreme orijentisana je na istraživanje, proizvodnju i promociju lokalnih analgetika, proizvoda za olakšavanje bolova u mišićima i zglobovima. Posluje u svim segmentima tržišta ovakvih i sličnih proizvoda, učestvujući sa proizvodima koji izazivaju osećaj topline ili hladnoće, kremama, flasterima i sprejevima, a odnedavno i sa vrlo aktuelnim ibuprofen gelom.

Mentholatum Inc. (korporacija)

MENTHOLATUM Inc. posluje u celom svetu, s tim da se 50% poslovanja odnosi na SAD, a preostalih 50% na ostatak sveta. Sada je u vlasništvu "Rhoto Pharmaceuticals Osaka", šeste po redu japanske kompanije, koja proizvodi pomoćna lekovita sredstva.

Evropa

MENTHOLATUM Europe je kompanija čiji su proizvodi namenjeni očuvanju zdravlja. Vrhunski je opremljena i smeštena u zelenom pojasu, 18 km južno od Glasgowa, glavnog poslovnog grada Škotske. Kompanija proizvodi prema zahevima dobre farmaceutske proizvodne prakse (GMP) i poseduje mnoge certifikate kvaliteta proizvoda. Najveći deo prometa u Evropi ostvaruje u Velikoj Britaniji, a zatim u skandinavskim zemljama i centralnoj Evropi.

http://www.mentholatum.co.uk
^ na vrh stanice | Glavni sadržaj | Tražilica