Glavni sadržaj | Tražilica

Oktal Pharma

Opširnije o zastupstvu Sigmapharm Arzneimittel

Sigmapharm Arzneimittel

Sigmapharm je tradicionalna Austrijska kompanija koja distribuira lekove i medicinska sredstva dokazane efikasnosti, u mnogim zemljama, već decenijama.

Kompaniju Sigmapharm osnovali su 1950. godine prof. dr. Herbert J. Pichler, lekar Klinike za ORL Kliničke bolnice u Beču i dr. Herbert Punzengruber, hemičar. 60-tih godina prošlog veka, u vreme početaka astronautike, prof. dr. Pichler je u Austriji postao poznat po nadimku “Moonpichler” na osnovu uloge komentatora uzbudljivog TV prenosa prvog sletanja na Mesec (u to vreme radio je na poslovima TV emitovanja u Innsbrucku). Povezanost astronautike, vazdušne medicine i svemirskog istraživanja doprinela je razvoju mnogih projekata i novih oblika lekova, a od samog početka naglasak je bio na otorinolaringologiji.

Razvoj Sigmapharma se od početka zasnivao na snažnoj ekspanziji, čemu su doprineli novi, uspešni proizvodi i prodor na druga tržišta, što se očekuje i u budućnosti.

Poseban talent prof. dr. Pichlera u vođenju poslova prerastao je u poslovnu filozofiju kompanije po čemu je i danas poznata. Iako penzionisan, i dalje pomaže kompaniji u svojstvu stručnog nadzora u saradnji sa direktorom dipl. ing. Franz Hattingerom, nastojeći da pomogne mlađim voditeljima pojedinih odeljenja.

Osim dobrih proizvoda, i pozitivni međuljudski odnosi stvaraju osnove za daljnji razvoj unutar i izvan kompanije. Sa 40 zaposlenih, Sigmapharm se ubraja u srednje veliku kompaniju, visoko specijalizovanu za proizvodnju kapi za oči i nos. Saradnja sa drugim srednje velikim kompanijama dopušta visoki stepen prilagođavanja na promenjive zahteve tržišta. Nova tržišta i nove mogućnosti otvorili su se ne samo davanjem licenci inostranim kompanijama, nego i proizvodnjom po licencama multinacionalnih kompanija, odnosno koncerna ("Bene", "Desitin", "Ferring" i "Fisons").

Razvijajući dobre međuljudske odnose sa lekarima, problemi se brzo i vrlo specifično rešavaju. Visoki stepen sposobnosti rešavanja problema, zajedno sa osećajem za kvalitet, osiguravaju lekovima kompanije Sigmapharm ispunjenje potreba pacijenta uz visoke medicinske standarde. Od samog početka kompanija je primenila saznanja iz područja aerodinamike i vazdušne medicine i zato je bila u mogućnosti da osmisli nove lekove poznate na ostalim tržištima daleko od domaćeg tako da  se može reći da su ti proizvodi temelj poverenja koje Sigmapharm uživa decenijama. Uspehu su doprineli i rezultati samostalnog istraživanja i proizvodnja prema pravilima dobre farmaceutske proizvodne prakse (GMP).

Poslednjih godina osmišljen je jednostavniji i moderniji dizajn opreme proizvoda, a testirani sastojci prilagođeni su rezultatima skorašnjih naučnih istraživanja. Proizvodi pokrivaju široko područje: osim dobro poznatih kapi za oči i nos (vazokonstriktori, antibakterijski preparati, preparati za regeneraciju sluzokože nosa...), tu su i analgetici, mast protiv hemoroida, proizvodi sa zaštitnim delovanjem na slušni kanal, tablete protiv vrtoglavice, pastile za grlo, veštačka pljuvačka, pa sve do biljnih kapi i visokokvalitetnih ulja za telo i masažu. Ultrastop je proizveden pre 30 godina kao posebno sredstvo za odmagljivanje staklenih površina (Ultrastop 15 ml), medicinskih optičkih instrumenata (Ultrastop 25 ml) i endoskopa u kirurgiji (Ultrastop "pro-med" 30 ml - punjen u sterilnim uslovima). Oprema od 25 i 30 ml izvozi se na pet kontinenata i u primeni je u bolnicama širom sveta, prilagođavajući se strogim medicinskim zahtevima.

http://www.sigmapharm.at
^ na vrh stanice | Glavni sadržaj | Tražilica