Glavni sadržaj | Tražilica

Oktal Pharma

Opširnije o zastupstvu Q-Med

Q-Med

Q-Med je švedska kompanija koja se bavi biotehnološkim istraživanjima i proizvodnjom medicinskih proizvoda, primarno medicinskih implanta, za estetsku i medicinsku primenu. Kompaniju je 1987. osnovao Bengt Ågerup, doktor nauka u području biomedicine, hemije i fizike, u cilju sprovođenja istraživanja vezanih za hijaluronsku kiselinu. Sedište kompanije nalazi se u Uppsali, Švedska.

Većina proizvoda zasniva se na patentiranoj tehnologiji Q-Meda, NASHA, što znači proizvodnju stabilizovane hijaluronske kiseline za estetsku i medicinsku primenu koja nije životinjskog porekla (non-animal stabilized hyaluronic acid).
Medicinski implanti proizvedeni NASHA tehnologijom primenjuju se kod različitih medicinskih indikacija (vezikoureteralni refluks osteoartritis, stres inkontinencija kod žena, fekalna inkontinencija), ali i u estetske svrhe (popunjavanje bora, povećanje usana, oblikovanje i ispravljanje crta lica).
Q-Med danas ima predstavnišva i prodaje svoje proizvode u preko 84 zemlje sveta. Glavna tržišta su Amerika, Evropa i Azija. Kompanija zapošljava preko 600 zaposlenih, od kojih je njih 400 zaposleno u samom sedištu i proizvodnoj delatnosti u Uppsali.
Osnovni cilj poslovne aktivnosti Q-Med-a je osiguranje visokog kvaliteta proizvoda i kontinuiranog razvoja, što podrazumeva sigurne i efikasne proizvode. Osim sopstvenih pravilnika osiguranja kvaliteta, kompanija poseduje ISO 13485:2003 sertifikat kvaliteta, prati standarde dobre proizvođačke prakse GMP/QSR (Good -Manufacturing Practice / Quality System Regulation CFR820) i evropske smernice za medicinske proizvode MDD93/42EEG koje su neophodne za dobijanje CE znaka.
Q-Med je sa svojim Restylane proizvodima registrovanim za estetsku primenu prisutan na srpskom tržištu od 2009. kao zastupstvo Oktal Pharme d.o.o. Restylane je po sastavu hijaluronska kiselina u formi prozirnog, bistrog gela i primenjuje se za popunjavanje bora lica, oblikovanje kontura lica i povećanje volumena usana. Kako je hijaluronska kiselina prirodni sastojak vezivnog tkiva ljudskog organizma, Restylane svojim sastavom posle primene u tkivo kože osigurava očekivani efekat i potpunu razgradnju do šest meseci posle primene.
www.q-med.com
www.restylane.com
http://www.q-med.com
^ na vrh stanice | Glavni sadržaj | Tražilica