Glavni sadržaj | Tražilica

Oktal Pharma

Opširnije o zastupstvu Pierre Fabre Avène -Eau Trhermale

Pierre Fabre Avène -Eau Trhermale

Avène termalna voda u raspršivaču

Termalna voda Avène nastaje spajanjem podzemnih struja u gorju Cevennes i izvire iz dubine zemlje posle 40-ak godina, bistra, čista i stalne temperature

Priča o Avène termalnoj vodi počela je davne 1736., kad je u blizini sela Avène na jugu Francuske otkriven izvor termalne vode i njeno blagotvorno delovanje na kožu. Legenda kaže da je konj, koji je bolovao od kožnog ekcema, ozdravio posle kupanja u izvoru termalne vode. Nekoliko godina kasnije markiz Rokozels, koji je u to doba bio vlasnik zemljišta, u blizini izvora termalne vode sagradio je prvo hidroterapijsko lečilište, koje je od prvih dana posvećeno isključivo dermatologiji. Zato ga je već 1874. službeno priznala i francuska vlada. Od 1975. izvor termalne vode postao je vlasništvo farmaceutske grupe Pierre Fabre.
Sledećih nekoliko godina sprovodila su se brojna istraživanja svojstava termalne vode Avène, kako bi se dokazalo njeno delovanje na kožu. Hidroterapijsko lečilište obnovljeno je 1990. godine, a 15 godina kasnije, zbog povećanja kapaciteta, zgrada je nadograđena i ponovno obnovljena. Danas se hidroterapijsko lečilište Avène bavi isključivo dermatološkim problemima. Najviše atopijskim dermatitisom i psorijazom. Prima oko 2000 pacijenata godišnje, a terapija traje tri nedelje. Za svakog pacijenta izrađuje se poseban program koji se sprovodi uz medicinski nadzor. Kako lečilište neguje naučni pristup, svi pacijenti ujedno su deo kliničkih istraživanja.

Jedinstvena izvorska voda

Termalna voda Avène nastaje spajanjem podzemnih struja u gorju Cevennes i izvire iz dubine zemlje nakon 40-ak godina, bistra i čista, temperature 25,6 C, u blizini mjesta Avène. U toku svog dugog putovanja obogaćuje se elementima u tragovima i silikatima, koji je čine tako nežnom za kožu. Nizak sadržaj minerala i optimalna ravnoteža kalcijuma i magnezijuma daju Avène termalnoj vodi jedinstvena umirujuća, protivupalna i antiiritacijska svojstva. Njen sastav je jedinstven i stalan - ima nisku mineralizaciju (207 mg/L) i pH 7,5.
Svojim blagotvornim delovanjem je izvor olakšanja za osetljivu kožu. Zbog dokazanog protivupalnog, umirujućeg i antiiritacijskog delovanja, Avène termalna voda upotrebljava se kod svih oblika pojačane osetljivosti i iritacija kože, i kao dodatak dermatološkim tretmanima

^ na vrh stanice | Glavni sadržaj | Tražilica